3 september 2017
18:00

Referat: IFK Hedemora FK - Bullermyrens IK

Vi har under hela säsongen, med undantag för en träningsmatch i början av maj haft svårt för Hedemora. Vårt bollinnehav har varit stort, men deras snabba omställningar har firat stora framgångar. Och denna match blev tyvärr inget undantag.

Vi dominerar matchen spelmässigt långa stunder. Vi börjar matchen mycket bra och skapar tryck, men efter en frispark från vänsterkanten på offensvi planhalva tappar vi boll och är alldeles för snälla i vår första press. Hedemora gör 1-0 på sin första målchans i sitt första anfall. Vi fortsätter att skapa tryck mot hemmalagets mål och får till slut lite turligt utdelning när Mohammed drar på ett skott som styr på en försvarare och in. Knappt 2 minuter senare är vi för utspridda när vi tappar boll och Hedemora gör 2-1 på ett skott som inte såg otagbart ut för Hosein.

Vi gör ett mål till i första halvlek när Mohammed hittar Edwin som bröstar ner bollen till Alex som drar till på halvvolley. Ett mycket snyggt mål som tyvärr döms bort för en från vår vinkel tveksam offside.

I halvtid pratar vi om att fortsätta med spelet vi har, men att vi måste vara kyligare när vi får våra målchanser och placera in bollen i mål. Första 20 minuterna i den andra halvleken är Hedemora knappt över på vår planhalva, men vi får inte in bollen. Alex har de två bästa lägena, en lobb på halvvolley från 20 meter när målvakten står långt ut som tyvärr går över ribban och ett friläge från höger där målvakten kommer ut och gör en mycket bra räddning.

Istället blir det som det blir när vi inte utnyttjar vårt spelövertag och sätter dit våra chanser, Hedemora kontrar in 3-1 med 25 minuter kvar. Matchbilden fortsätter likadant, vi för spelet och Hedemora är farliga i sina kontringar. Både 4-1 (med 10 minuter kvar) och 5-1 ( i matchens sista minut) kommer även dessa på kontringar, där Hosein borde ha avstyrt de första av målen som kommer från ingen vinkel alls i princip. Å andra sidan kom Hosein ut bra vid ett par tillfällen och avstyrde frilägen när vi inte hängde med vid snabba omställningar.

En match som vi borde ha fått med oss minst en poäng i om man ser till det spel vi presterar, men det är bara att gratulera Hedemora som var vassa och effektiva i sina kontringar idag. Ingen spelare förtjänar något omnämnande före någon annan i denna match där alla spelade bra, men vi var för dåliga i offensivt straffområde. Vi ser fram emot de två sista seriematcherna på säsongen där vi hoppas att ketchupflaskan går i topp och målskyttet lossnar.